Nyheter  Mandag 2. september 2019

Hvem blir Norges musikkommune 2019?

Åtte små og store kommuner er nå håndplukket av Norsk musikkråds regionledd. Her finner du de nominerte:

Folldal

MUSIKKLIV I FOLLDAL: Her representert ved janitsjarene Magne Moan, Steinar Plassen og Anton Streitlien. Delvis skjult bak tubaen går Ole Peter Berger.

Suldal, Kongsberg, Alver, Elverum, Vestnes, Bykle, Bø i Telemark og Tromsø kom alle gjennom nåløyet. Blant disse kommunene er det kun Bø i Telemark som har vært en gjenganger blant tidligere nominerte musikkommuner: "I år gjorde vi en tvist og fikk våre regionledd til å finne hver sin kommune som fortjener litt ekstra honnør for sin satsing på lokalt musikkliv. I tillegg har vi tallmateriale fra Telemarksforskning som kan underbygge nominasjonene", forteller generalsekretær i Norsk musikkråd, Bjarne Dæhli.

Prisen har blitt delt ut hvert år siden 2013, og tidligere vinnere er Stavanger, Hamar, Arendal, Gloppen og Folldal (bildet). Kåringen blir gjort i samarbeid med Norsk Tipping, og premien er 50 000 kroner øremerket et musikktiltak i vinnerkommunen. I oktober vil en fagjury avgjøre hvem som altså fortjener å smykke seg med "tungvekterbeltet" for 2019.

Juryen består av:

Bjørulv Vinje Borgundvaag (Styreleder i Norsk musikkråd)
Kristin Ormen Johnsen (Leder av Familie- og kulturkomiteen, og stortingsrepresentant - Høyre)
Hege Knarvik Sande (Generalsekretær i Norsk kulturforum)
Åsmund Mæhle (Generalsekretær i Norges Korforbund)
Anders Wyller (Artist og daglig leder i Oslo musikkråd)