Nyheter  Fredag 23. april 2021

Akershus musikkråds årsmøte i koronatid

Akeshus musikkråds årsmøte 21. april ble i år avviklet på Teams, med kulturinnslag og alt som hører årsmøtet til. Bjøen Hansn ble gjenvalgt som styreleder. Pia Fiskvik Karfjell fra Asker ble valgt inn som nytt styremedlem etter Gry Nordhagen, ellers ble resten av styret gjenvalgt.

Illustrasjon Forside arsmeoding 2021

24 deltakere samlet seg på Teams da Akeshus musikkråds årsmøte ble gjennomført 21. april. De kulturelle innslagene var i år digitale og produsert at UKM Nittedal, der det var lokalmøbnstring 9. april. Ved åpningen av møtet fikk forsamlingen høre Annika van der Kooij (euphonium) og Josephine Hsieh (klaver) spilte Allegro av Joseph Haydn, og etter årsmøendingen var det Pernille Strandberg, som sang Har du fyr av Lars Bremnes. det var riktig godt å høre og se god musikk selv om selve møtet ble gjennomført digitalt.

Gjennonmføringen gikk som vanlig knirkefritt, ekstrta hyggelig var i år hilsen fra styreleder Åse Vigdis Festervoll fra Musikkens studieforbund.

Musikkrådet understreket at 2020 var et meget vanskelig år for det lokale musikklivet i Akershus, med meget store problemer å kunne øve og ikke minst også holde konserter. Pandemiregler og stengte lokaler gjorde 2020 til det daglig leder Jon G. Olsen kalte et "annus horribilis" for musikklagene. Håpet nå er at så mange som mulig starter opp aktiviteten igjen fram mot og etter sommerferien,. Pandemien har også vist hvor viktig det lokale musikklivet er - for de som spiller og synger og for alle som bor i lokalsamfunnene rundt om i Akeshus-delen av Viken.