Konsert 14. mai 2024 - GOD MUSIKK i GOD AKUSTIKK

"God Musikk bør oppleves i God Akustikk" er en konert der rommets akustikk og musikken som presenteres passer meget godt til hverandre.

Den aller første konserten i serien holdes 14. mai 2024 i Kulturverket Flammen i Nittedal, og med den internasjonalt anerkjente vokalgruppen Nordic Voices som hovedinnslag.

NV 2 F2 small 1200x742

Nordic Voices

GOD MUSIKK bør oppleves i GOD AKUSTIKK

Kulturverket Flammen, Nittedal, tirsdag 14. mai kl 18:30
Billetpris kr 130,-
Arrangør: Akershus musikkråd

GOD MUSIKK bør oppleves i GOD AKUSTIKK. Det vil si akustikk som passer til den musikken som framføres. Vi deler grovt musikken inn i tre kategorier: Lydsvak akustisk musikk, Lydsterk akustisk musikk og Forsterket musikk.

Kveldens konsert består av lydsvak akustisk musikk – av beste sort, og vi har tilpasset akustisk Flammen til nettopp denne type musikk. Konserten åpner med en kort innledning av akustiker Magne Skålevik, som vil forklare de viktigste prinsippene for egnede rom for lydsvak akustisk musikk.

Som hovedinnslag før dere høre den internasjonalt anerkjente vokalgruppen Nordic Voices, som har konsertert over store deler av verden, og som vi også har samarbeidet med om gode akustiske forhold for kor og sang. De har et meget bevisst forhold til akustikken i rommene de konserterer i, og vil tilpasse programmet til forholdene i Flammen. Dette blir en spennende opplevelse.

I tillegg kommer fele/gitar-duoen Folk fra Follo, som pakker inn folkemusikk i en litt ny drakt akustisk samtidig som tradisjonene beholdes- en meget spennende gruppe i et lokale som passer denne type musikk.

Vi får også høre Nittedals flotte damekor Caldera, som erkjent for meget høy kvalitet og varierte konsertprogram. Vi jobber også med ytterligere et innslag for å vise bredden innen akustisk lydsvak musikk.