Nyheter  Mandag 15. mai 2023

Bølingen får 100.000 fra Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB gir Akershus musikkråd og Folkemusikk i Akershus hele kr 100 000 kroner i 2023! Støtten skal gå til folkemusikk og folkedans, nærmere bestemt dags- og helgesamlinger i rekrutteringsprosjektet BØLINGen.

Det er utrolig flott med denne støtten, jubler folkemusikkonsulent ved Akershus musikkråd, Marianne Tomasgård. - Støtten er både en anerkjennelse for det arbeidet vi gjør for og med ungdom fra Akershus og Oslo som driver med folkemusikk og folkedans, og den vil gjøre det mulig å gjennomføre alle de spennende aktivitetene som vi har planlagt for 2023. Vi har allerede gjennomført en flott helgesamling under årets SAFFA-kurs og spilt til dans på Riksscenen for folkemusikk i Oslo. Nå venter flere opptredener og dansespilling rundt om, med blant annet Vårkonsert og dans på Rudi gard i Sør-Fron sammen med Landslina for folkemusikk på Vinstra vgs. Vårkonsert og dans med folkemusikklina på Vinstra og gjester | Facebook . Videre blir det danseopptreden på Follo museum i juni og vi tenker også å stille med medlemmer fra Bølingen Allstars på Landskappleiken i Lom rundt St.Hans. Til høsten er vi invitert til den multikulturelle Global Gathering Festival på Jessheim og Folk love festival på Røed gård på Jeløya. I tillegg blir det flere helgesamlinger til høsten med fordypning, øving og instruksjon fra de dyktigste instruktørene som er å oppdrive.

Bølingen er et ungdomsprosjekt som ønsker å styrke båndene mellom ungdom fra Akershus, Østfold og Oslo i alder 13-20 år som er interessert i eller allerede driver med folkemusikk og folkedans. Gjennom samlinger, verksteder, kurs og konserter vil vi bygge vennskap, utvikle kunnskap og ferdigheter og gi ungdom inspirasjon til å fortsette med både folkemusikk og folkedans videre. Bølingen ble startet i 2018 og får støtte fra KOMP, FriFond, Dextra Musica og Sparebankstiftelsen DNB.