Her er turneer for 2009

Per-Husby

Eviggrønne sanger med Per Husby

I den siste konsertturneen i soiale institusjoner for 2009, vil Per Husby presentere et knippe med eviggrønne sanger. Per Husby vil være kjent for de fleste fra NRKs populære "Da Capo"- sendinger, som samlet et stort publikum på tirsdagskveldene gjennom elleve år. Som pianist og kapellmester presenterte han sammen med Vidar Lønn-Arnesen et bredt tverrsnitt av sanger som er blitt en del av den norske sangskatten.

Per Husby har også vært musiker i en lang rekke andre fjernsynsproduksjoner, blant annet i Frokost-TV, i flere innsamlingsaksjoner, og i den populære spørreleken for femteklassinger "Fem På". I dette programmet presenterer Husby et utvalg av de populære sangene fra "Da Capo"-programmene, både i pianoversjoner og som allsang der det er ønsket. Hovedvekten av repertoaret vil være kjente, kjære og til dels urettferdig glemte sanger fra den norske sangskatten - der "Alle vakre jenters hambo" og "Jim og jeg var venner alle dage" like godt kan dukke opp som "Mari du bedåre" og "Vise for gærne jinter". Programmet bindes sammen av det Husby selv kaller et uformelt kåseri med observasjoner og historier fra et langt musikerliv - tillegg til klaverpotpurrier over melodier fra så forskjellige artister som Edith Piaf, Fats Waller og Egil Monn Iversen. Husby har de siste årene gjort nær to hundre konserter med dette programmet på det sentrale østlandsområdet. Mottakelsen fra publikum har overalt vært svært positiv, og mange brukersteder har umiddelbart etter konserten ønsket å få ham tilbake med "mer av samme slaget" så fort som mulig.

Rolf-Havard

Allsangkonsert med populærmusikk fra årene 1920-1940

Denne allsangkonserten med allsangleder Rolf Nicolaisen og trekkspiller Håvard Svendsrud, representereren ny type konsert, som blir en del av den nye konsertserien som videreføres fra 2010. Årene 1920 - 1940 brakte fram mange uforglemmelige slagere, ikke minst gjennom filmene som kom før krigen. Denne allsangkonserten henter fram minner om denne periodens uforglemmelige sangstjerner: Al Jolson, Nelson Eddy og Jeanette McDonalds, Marlene Dietrich, Ernst Rolf , Birger Sjøberg, Gerd og Otto m.fl.

Rolf Nicolaisen har de siste 12 årene vært ansatt som leder for "Kultur gir helse" - arbeidet i Kirkens Bymisjon/ Ammerudhjemmet bo- og kultursenter, og i Bydel Grorud. Han har sangutdannelse, spiller gitar og er utdannet teolog. I år 2000 fikk han tildelt Bydel Groruds Kulturpris.

Håvard Svendsrud er profesjonell utøver innen klassisk og folkloristisk trekkspillmusikk. Han har sin utdannelse fra Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo. Han er flere ganger norgesmester på trekkspill, har vunnet store musikkonkurranser i utlandet og har representert Norge som kulturambassadør for Det norske utenriksdepartementet. Han hadde sin offisielle debutkonsert som konsertmusiker 14. februar 2009 i Oslo Konserthus.Her blir mange gode minner som dukker fram og ikke minst at det oppfordres til allsang og dans.

Grapelli-2009

Stephan Grapelli - konsert

Den fjerde konserten i år som åpner høstens program handler om den kjente jazz - fiolinisten Stephan Grapelli. Det er en trio bestående av Magne Askeland, Jørn Skogheim og Andreas Dreier som holder denne konserten. Musikerne vil friste med musikk som vi forbinder med den kjente franske jazz-fiolinisten Stéphane Grappelli. Han ble 89 år gammel. Grappelli sin spillestil var virtuos og elegant. På konserten vil dere høre kjente låter som: "Sweet Georgia Brown", "Norwegian Dance 2" (Grieg) og komposisjoner av Grappelli og musikere som spilte med han. Iørefallende melodiøs jazz. Andre låter: Stephanova: (Mark Fosset), It´s all right with me (Cole Porter), Waltz for Queenie (Grappelli), Tune up (Miles Davis), Pacos delight (Svend Asmussen), You are the sunshine of my life (Steve Wonder), Souvenir De Villingen (Gipsy). Musikerne:

Magne Askeland: Skolekonserter og barnehagekonserter i regi av Rikskonsertene har han jobbet mye med. Spiller folkemusikk fra Romerike med Fjellhamarelva spelemannslag (skolekonserter og kveldskonserter). Losby Dannede Selskab (salongmusikk). Har spilt på en del CD-innspillinger.

Jørn Skogheim har jobbet som musiker og komponist både i Norge, Baltikum og New York. Har bl.a. gitt ut CDen "JOY" med egenkomponert musikk med musikere fra Riga og Canada, med strålende kritikker både i riksdekkende fjernsyn, radio og aviser. Hans siste CD "Above Water" som ble utgitt i januar i år har fått svært positiv omtale i pressen.

Andreas Dreier: Har spilt konserter/turneer med jazzband i Sverige, Norge, Færøyene, Island, Skottland, Irland, Canada, USA, Nederland, Tyskland, Spania, Frankrike og hans hjemland Danmark. I Danmark har han blant annet spilt på Copenhagen Jazzfestival og på The International Jazzfestival i Århus. Fra 2003 studerte Andreas i Den Haag på The Royal Conservatoire i Nederland, hvor han fikk undervisning av Hein van de Geijn og Frans van der Hoeven.

Giganten-Erik-Bye

Erik Bye-dokumentaren «Giganten» var årets store dokumentar.

Vår beste dag

Erik Bye sine viser har de fleste både sett og hørt. Fra uke 22 går vårens siste konsert av stabelen. Roald Nygård og Øyvind Denstad presenterer et knippe viser av Erik Bye. Erik Bye har laget teksten til mange av våre kjæreste viser. Roald Nygård og Øyvind Denstad har satt sammen et program med flere av de mest kjente visene fra Erik Bye lange epoke som sanger og underholder. Flere av sangene hans har sitt utgangspunkt i ting han har opplevd som f. eks. navnet Anna Lovinda som han fant på en gravstein i fiskerlandsbyen West port i USA. Denne kjente visen har han også laget melodien til selv. "Kjerring på vintertunet" har han laget etter et flyktningeminne julen 1944. Tilegnet ukjente småbrukerkoner inne på skogene som signaliserte med lykter om veien var klar. Denne sangen har Finn Ludt satt melodi til. Han har også satt melodi til flere av de kjente visene som : Hildringstimen, Vår herres klinkekuler, Fløyterens hjerte, Herker og narr og Drømmeren i tårnet m.fl…."Drøeren i tårnet" skrev Bye etter et besøk i Henrik Wergelands kontor, Akershus slott i 1976. Han skrev ikke så mange kjærlighetsviser, men han har skrevet en til sin kone Tove "Vise i vinterlys", som Egil Monn Iversen har tonsatt. Roald og Øyvind vil også ta med et knippe av visene med tekst av Einar Skjæraasen, som Erik Bye har gjordt udødelige med sine tolkninger.

Asne-Berre-Persen

Allsang

For instiusjoner som deltar i den kulturelle spaserstokken. Uka før 17. mai er det klart for allsang igjen. Åsne Berre Persen kommer på besøk. Denne gangen med sanger som hører 17. mai til. Her er det bare å renske stemmen og stemme i sammen med "Menuett i mai", "Kom mai du skjønne milde" og "Ja, vi elsker"

Åsne Berre Persen (født 1. mai 1970) er forfatter, kursholder, skribent og artist. Høsten 2007 kom hun med boken Syng ut - den livgivende sangen. Åsne er utdannet musikkviter og har i tillegg en praktisk utdannelse i stemmebruk og livs- og scenekunst.I tillegg holder Åsne kurs der stemmen og sanggleden står i sentrum der hun synger og opptrer selv. Videre er hun opptatt av å finne det stedet der man kan synge og uttrykke seg med glede og oppriktighet. Hun har beskjeftiget seg mye med den hårfine balansegangen mellom glede og bekymring; flyt versus blokkeringer; mestring versus følelsen av ikke å synge bra nok.

Ringerud-Andersen

Nordiske vindpust

I midten av mars er Ida Marie Ringerud og Harry Andersen på veien i Akershus. De skal presentere et knippe med nordiske sanger og melodier. Ida Marie Ringerud og Harry Andersen er en duo som spiller på mange tangenter. Ida Marie med sin nydelige sang og Harry med sitt kraftige uttrykk på sitt trekkspill, presenterer et knippe med nordiske sanger og melodier. Det er alt fra norske folketoner til danske drikkeviser. Dette blir en spennende opplevelse av to kapasiteter på hvert sitt instrument.

Ida Marie Ringerud (28) er fra Toten, og har sunget hele livet. Hun har fartstid fra både skolekorps og TenSing, og tok sangtimer hos pedagogen Bjørg Iversen på Gjøvik i tenårene. Hun fikk sitt gjennombrudd som artist i 2007. Da fikk hun rollen som "Gromjinte" i sommershowet Urbane Totninger på Kapp. Innsatsen i showet ble belønnet med nominasjon som "Årets Nykommer" til Komiprisen samme år. Hun har siden opptrådt på uttallige arrangementer, både offentlige og private, og beskrives som en komplett vokalist som formidler sin musikk med humor, varme og engasjement. I januar 2009 fikk hun sin debut som musikalartist på forestillingen "Musicals i Gjøvik" med sanger fra kjente og kjære musikaler, og har allerede startet forberedelsene til Urbane Totninger 2009.

Harry Andersen startet å spille trekkspill på Toten i gutteårene. Da var Carl Jularbo den store helten. I 1970 startet Harry musikkstudium ved Universitet i Oslo. Der fikk han ta trekkspill som hovedinstrument. Han har allsidig bakgrunn også fra korps, storband og danseband. Harry er meget dyktig på sitt instrument og behersker mange stilarter.

Asne-Berre-Persen

Allsang

For instiusjoner som deltar i den kulturelle spaserstokken. Uka før 17. mai er det klart for allsang igjen. Åsne Berre Persen kommer på besøk. Denne gangen med sanger som hører 17. mai til. Her er det bare å renske stemmen og stemme i sammen med "Menuett i mai", "Kom mai du skjønne milde" og "Ja, vi elsker"

Åsne Berre Persen (født 1. mai 1970) er forfatter, kursholder, skribent og artist. Høsten 2007 kom hun med boken Syng ut - den livgivende sangen. Åsne er utdannet musikkviter og har i tillegg en praktisk utdannelse i stemmebruk og livs- og scenekunst.I tillegg holder Åsne kurs der stemmen og sanggleden står i sentrum der hun synger og opptrer selv. Videre er hun opptatt av å finne det stedet der man kan synge og uttrykke seg med glede og oppriktighet. Hun har beskjeftiget seg mye med den hårfine balansegangen mellom glede og bekymring; flyt versus blokkeringer; mestring versus følelsen av ikke å synge bra nok.

To

"TO"-spiller perler på en snor...

Vi begynner 2009 med myk og fin klassisk musikk. Duoen som kaller seg "To" består av to unge sjarmerende musikere som spiller cello og piano. Tove Törngren og Marita Vårdal Igelkjøn tar oss med på en reise med kjære og kjente toner som de fleste har hørt før. De har funnet frem små stykker av Bach, Saint-Saëns, Rachmaninoff og Grieg med flere, men også noen viser har sneket seg inn… "To" spiller perler på en snor…er en konsert full av klassiske perler som mange vil kjenne igjen. De har lett i litteraturen og funnet frem små stykker av Bach, Saint-Saëns, Rachmaninoff og Grieg med flere, men også noen viser har sneket seg inn…Vi ønsker å la publikum nyte musikk i en avslappet atmosfære, gjerne med en kopp kaffe og en vaffel i hånden. "To"-spiller perler på en snor..., er en intim konsertform som i tillegg til vakker musikkinneholder små historier om stykkene og komponistene. "To" består av Tove Törngren på cello og Marita Vårdal Igelkjøn på piano. Ideen bak var å gjøre klassisk musikk tilgjengelig for både unge og gamle ved å ta turen innom ulike institusjoner, alt fra skoler til aldershjem og institusjoner. Tove og Marita har spilt sammen siden 2006 da de startet på mastergradsstudiet i kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole.

Tove Törngren - cello (f. 1981) kommer fra Eskilstuna i Sverige og er nå bosatt i Oslo. Hun har studert ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Conservatorio di Musica i Perugia, Italia og Norges Musikkhøgskole. Tove har bred kammermusikalsk erfaring og har vært med å starte Ensemble Arteriolsammen med Mats Iversen Vangen på klarinett og Marita Vårdal Igelkjøn på piano. Hun er nå frilansmusiker både som solist, kammermusiker og i orkester. Tove har spilt konserter blant annet i Sverige, Norge, Holland, Italia og Karibia.

Marita Vårdal Igelkjøn - piano (f. 1979) kommer fra Førde i Sunnfjord og bor nå i Oslo der hun jobber som frilanser og klaverpedagog.Marita har sin musikkutdanning fra Musikkonservatoriet i Tromsø, Helsinki, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Norges Musikkhøgskole.Marita har bred erfaring innen kammermusikk, liedinterpretasjon og ny musikk og har vært med å starte flere ensemble. Blant annet Ensemble Fanfaronner og Ensemble Arteriol der hun og Tove også spiller sammen. Marita har holdt konserter i Norge, Sverige og Finland og spiller konserterer sammen med blant annet Ensemble Fanfaronner og Aretriol høsten 2008 og våren 2009.