Folkemusikk og folkedans i Akershus

Folkemusikksenteret i Akershus

Fra 1. august 2017 har Akershus fått et eget folkemusikk-senter. Senteret en del av Akershus musikkråd og Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus, og Marianne Tomasgård er ansatt som folkemusikk-konsulent.

Hun treffes på epost
marianne.tomasgard (at) musikk.no,
tlf 9095 2434, 6381 5365 (musikkrådet)
og har fast kontorplass i Trondheinsveien 50E, Kjeller - sammen med Dokumentasjonssenteret, Fylkesbiblioteket og Akershus musikkråd.

Oversikt over folkemusikk fra Akershus

På Folkemusikk-siden i Dokumentasjonssenteret finner du informasjon om en del av det som senteret har å by på med stoff fra Akershus. Vi har også samlet en del artikler, noter, innspillinger mm som kan være av interesse. Ta gjerne kontakt dersom du har spesielle ønsker eller kan bidra med materiale til en enda fyldigere samling.
KLIKK HER FOR Å GÅ TIL NETTSIDEN

Et løft for folkemusikken i Akershus

Akershus fylkeskommune har i samarbeid med Akershus musikkråd opprettet en stilling som fagkonsulent for folkemusikk og folkedans i Akershus. Marianne Tomasgård er ansatt fra medio august, og hun ser frem til å revitalisere en gammel tradisjon i fylket.

Unik fiolinskole gjenoppdaget i Akershus

Gjenoppdaget fiolinskole etter Fredrik Ursin, (1825-1899) fra Ullensaker belyser folke-musikkens rolle og samkvem mellom aktører innen kunstmusikken og folkemusikken i nasjonalromantikkens glanstid.

Kontakt oss

Folkemusikksenteret i Akershus
Marianne Tomasgård
Telefon: 6381 5365 / 9095 2434
E-post: marianne.tomasgard@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller